Wonen, werken en samenleven in het groen, op het randje van centrum Utrecht met al je favoriete spots in de buurt. In Merwede wordt het leven van de toekomst gecreëerd.

Rol je bed uit en trek een sprintje naar je nieuwe favoriete koffieplek om de hoek, waan jezelf door een laan van groen en open de deur naar de werkplek die je zelf hebt ingericht. Doe je ding, werk samen met andere creatives en sluit de dag af met een slok vloeibaar goud in de buurt.

Samen werken we aan onconventionele duurzame oplossingen en brengt onze community de buurt bij elkaar tijdens evenementen. Creëer de toekomst, leef in het groen en vind jouw plek in Merwede.

Het groene karakter van Merwede

Merwede is een unieke groene plek midden in de stad. De wijk is omringd door parken, en de straten zijn omgeven met planten en bomen. Merwede wordt nagenoeg autovrij, maar biedt ruimte voor tal van deelvoertuigen. Bij het ontwerpen van gebouwen is de focus gelegd op duurzaam en gezond leven. Zo zorgen de verschillende hoogtes voor voldoende zonlicht en lucht, waardoor de wijk altijd prettig aanvoelt.

MENU

Lokaal. Samen. Een betere wereld.

In Merwede vind je MENU: jouw nieuwe zaterdagspot. Je koopt er lokale producten van toffe ondernemers, ontmoet je vrienden op het terras en wordt er blootgesteld aan een goede dosis inspiratie. In MENU vind je een markthal, creatieve ondernemers, horeca en een hotel. Bovenop het gebouw vind je duurzame houten woningen die ruimte bieden voor ontspanning en comfort. Het industriële MENU geeft het nieuwe Merwede haar unieke uitstraling.

Het verhaal achter MENU

Gebouw M, om te vormen tot MENU, wordt gekenmerkt door haar bijzondere verhaal. Rond 1975 werd het gebouw ontwikkeld als medicijnendepot voor de farmaceutische groothandel. De gemeente kocht het gebouw en gaf het een nieuwe bestemming als fietsdepot. Nu wordt gebouw M omgetoverd tot toegangspoort naar een nieuwe groene manier van leven. Het industriële karakter en unieke verhaal maken het voormalige fietsdepot een echte eyecatcher in Merwede.

In samenwerking met..

MENU wordt ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling en Lingotto. Om van MENU een unieke plek te maken waarin de kernwaarden samenkomen, wordt er gewerkt met Mei architects and planners, Cauberg Huygen, Huygen Installatie Adviseurs, Pieters Bouwtechniek Delft en Alba Concepts. Lingotto zorgt als uiteindelijke gebruiker van een deel van het gebouw voor het nieuwe karakter van de spot.